Värt med husrenovering i Stockholm?

Resultatet av en husrenovering i Stockholm.

Det finns många frågor som cirkulerar i mina läsares huvuden när man ställer frågan öppet om det är värt att investera i en husrenovering i Stockholm.

Det finns ju en hel del nyproducerade lägenheter i Stockholm som är betydligt mycket billigare i Stockholm. Och speciellt om man jämför det med priset av att köpa ett hus och att renovera upp det.

Den totala summan brukar allt som oftast uppgå till ett betydligt mycket högre tal.

Husrenovering är värt mycket

Men sen handlar ju en husrenovering inte alltid om att ta den billiga genvägen till ett fräscht hem! Utan allt som oftast brukar ju det handla om att göra ens hem till lite mer av ett hem.

Jag pratar om att göra det mycket mer personligt än de nyproducerade lägenheterna i Stockholm som kommer upp på marknaden med jämna mellanrum. De brukar faktiskt göra mig rätt spyfärdig för att inte sticka något under stol med.

Husrenovering framför nyproduktion i Stockholm?

Därför hade jag satsat på en äldre byggnad med vacker fasad som hade fått sig en husrenovering istället. Egentligen har jag inget problem med nyproduktion i sig. För allt handlar om slutprodukten som allt för ofta blir grå och tråkig istället för levande.

I min värld handlar allt om atmosfären i området. Hammarby Sjöstads saknar till exempel denna härliga atmosfär medan Hagastaden verkar ha den. Det är lite det jag menar med att allt handlar om hur staden har tagit tillvara på slutprodukten i området.

Jag har personligen heller inget problem med Johannesfred eller Liljeholmen.

Lyckade områden i Stockholm

Där har Stockholm verkligen lyckats med dem nyproducerade områdena. Det ser varken felplacerat eller felbyggt ut, utan det passar in perfekt i området. Och det är svårt att lyckad med dem bedrifterna i sig.

Det kräver en finkänsla för hur byggnaden passar in i området som väger tyngre än att få bygga ett skrytbygge från arkitektens sida. Ungefär samma finkänsla som denna byggare har när han utför en husrenovering.

Och det är väldigt svårt att hitta en arkitekt som inte vill bygga sin drömbyggnad i en så vacker stad som Stockholm. Att få sätta ett avtryck i en av världens vackraste huvudstäder är något varje arkitekt drömmer våta drömmar om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *