Passa på att renovera badrummet under semestern

Att renovera badrummet är ett stort projekt som kan ta rätt lång tid. Det är självklart jobbigt att behöva leva i ett hus där en renovering pågår. Det är inte enbart högljutt, men du är också utan en toalett. Därför är det ett bra alternativ att passa på att renovera badrummet under semestern. Medan du sitter med en cocktail i handen så kommer ditt badrum att renoveras.

För att kunna passa på att renovera badrummet under semestern krävs det ordentligt med planering. För det första måste du se till att det finns en firma som kan klämma in arbetet medan du är på din semester. Om du vill ha arbetet utfört under sommaren är det viktigt att du bokar firman i tid. Ofta under semestermånaderna blir firmorna uppbokade tidigt eftersom många vill passa på att ha sin renovering under semestern. Dessutom måste deras hantverkare också ha sin semester. Så nummer ett är att anställa en firma.

Du måste också tänka på vad du vill ha för renovering. Vill du att hela badrummet ska renoveras? Eller vill du enbart ha vissa delar fixade? Ny toalett? Kanske nya golv? Hur som helst borde du planera detta så du kan berätta för dina hantverkare vad du vill ha. Kom ihåg att du också kan rådfråga hantverkarna om vad som passar bäst för ditt badrum.

Så packa dina väskor, ge nycklarna till hantverkarna och ha en underbar semester medan du får ett nytt badrum.

Varför borde du passa på att renovera badrummet under semestern?

Det finns många fördelar med att passa på att renovera ditt badrum under din semester. Du slipper att vara där och behöva leva i röran och när du kommer hem finns det ett nytt badrum! Det kan inte bli bättre än detta! Att vara utan ett badrum är svårt och det kan ibland ta flera veckor för ett badrum att bli klart. Detta är speciellt jobbigt om du har barn och är i behov av ditt badrum. Om hantverkarna påbörjar detta under din semester slipper du det värsta kring arbetet, eller om du har tur blir det klart under din semester.

Hitta rätt firma för renoveringen

För att du ska kunna passa på att renovera badrummet i ditt hus under din semester måste du hitta en firma du kan lita på. Du lämnar över dina nycklar till främmande människor – så det är vitalt att du hittar rätt firma för dig. Det första du borde kolla på är att firman har den rätta försäkringen för att arbeta i ditt hem. Om du inte hittar detta på deras hemsida är det bara att kontakta firman för att få den rätta informationen.

Det är alltid värt att kontakta ett flertal olika firmor för att få några offert om arbetet. Detta så att du vet att det ligger inom din budget. Tänk också på att ROT-avdraget gäller för din badrumsrenovering, så du kan få upp till 30 % av på arbetskostnaden på arbetet. Glöm inte att lägga in detta till din budget också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *