Vad kostar en Elektriker i Stockholm?

I Stockholm så skiljer sig priserna åt för att anlita en elektriker kan man ganska snabbt konstatera om man pratar med lite olika företag. Det vanligaste är att man betalar en utkörningsavgift och ett pris per timme, beroende på uppdrag. Gäller det ett enklare serviceärende så får man ofta räkna med en minimum-debitering på 3-4 timmar för att anlita en elektriker i Stockholm. Avser uppdraget en installation utav större slag så brukar det istället vara möjligt att få en offert med estimerat antal timmar alternativt ett fast pris. Nedan så finns ett par olika exempel på jobb som kan fungera som ett stöd för att få en uppfattning om vad olika slags uppdrag kan innebära för kostnader.

Anlita elektriker för att…

Installera en lampa så kan man räkna med att de flesta elfirmor kommer att vilja ta betalt per timme. Vilket också är mest värt för dig som kund. Anledningen är att jobbet för en elektriker ofta går så snabbt att utföra att alternativet att få ett fast pris ofta blir betydligt högre. Något man i det här fallet får räkna med är att betala en minimum debitering som ofta kan överstiga tiden det tar att faktiskt göra installationen. Det är inte heller ovanligt att en utkörningsavgift tillkommer. Beroende på lampa och hur kablar finns framdragna räkna med att en elektriker i Stockholm kan utföra jobbet på en till två timmar.

Dra el i ett nytt kök är ett betydligt mer omfattande arbete än ovanstående. I ett kök finns ofta en del olika elarbeten och det kommer förmodligen krävas mer material också för att utföra. Här rekommenderas att boka tid med en elektriker på plats och gå igenom vad som ska göras för att dels på en möjlighet till input men också få en offert på det utförda arbetet. Be räkna om en offert räknat per timme och ett fast pris. Det är omöjligt att ge någon kostnadsuppskattning men räkna med cirka 20-40 tusen kronor exklusive moms för arbetet.

I Stockholm är det enkelt att hitta duktiga elektriker

De flesta känner en snickare eller byggare men det är inte alla som känner en elektriker i Stockholm. Har du inga personliga kontakter så kan du ofta i samband med en renovering be det anlitade byggföretaget om rekommendationer. De flesta byggföretag samarbetar med en elektriker i Stockholm som dem är vana att arbeta med. Bor du i en bostadsrätt och behöver hjälp med ett enklare serviceärende så brukar föreningen ha bra kontakter som dessutom är bekanta med området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *